Cel mai mare stadion de fotbal din judeţ, „Milcovul“ din Focşani împlineşte în această lună 39 de ani de la inaugurare. Construit special pentru fotbal, suprafaţa de joc a fost folosită şi pentru rugby, cu ocazia unei partide pe care Naţionala României a disputat-o împotriva Spaniei. Primul meci oficial jucat pe „Milcovul“ a fost Unirea Focşani – Luceafărul Focşani (2-1), pe 11 mai 1974, primul gol fiind marcat de Moldovan (minutul 44). La Unirea evoluau pe acea vreme Gică Canaragiu, Borş, Boţa, Dragu, Grămoşteanu, Cîrcel, Galan, Costea sau Puiu Oprişan, iar după acest meci, Unirea s-a mutat de la Stadionul „Tineretului“ pe „Milcovul“. Cu o capacitate de 8500 de locuri, arena focşăneană a fost renovată parţial în anul 2005, iar în prezent are un gazon impecabil. Din păcate, gradenele au căzut pradă vremii şi hoţilor, iar în acest moment mai există puţine locuri pe care microbiştii vrânceni ar putea să le ocupe la o partidă de fotbal. Municipiul Focşani a rămas din acest an şi fără echipă de fotbal, astfel încât baza sportivă „Milcovul“ este doar de decor. Până când, vom vedea.
Amical cu Maccabi Tel Aviv
În anul 1978, pe „Milcovul“ s-a disputat şi un meci amical de lux, între Unirea Focşani şi Maccabi Tel Aviv (Israel), joc câştigat de focşăneni cu 5-3, golurile Unirii fiind marcate de Mişa Alexandru -3 şi Sima -2.
Prima promovare în Divizia B, în 1953
Istoria fotbalului vrâncean la nivelul Diviziei B a început în anul 1953, când în Focşani exista echipa Progresul şi care îşi disputa meciurile de pe teren propriu la Stadionul „Tineretului“. Doi oameni de afaceri evrei, Goldenberg şi Oxenberg au avut ambiţia să aducă la Progresul o serie de jucători bucureşteni şi un antrenor grec, Humis. În anul 1953 s-a reuşit prima promovare în Divizia B, iar în sezonul următor (se juca în sistem primăvară – to