Cursurile de apă, şanţurile şi rigolele din judeţ au fost salubrizate mai bine faţă de anii anteriori. Asta crede prefectul Anton Rohian, care se declară mulţumit de salubrizarea făcută de primăriile din judeţ. Cert este că acolo unde au fost identificate probleme şi care nu au fost încă remediate, se va trece la aplicarea de sancţiuni după data de 8 mai, dată când expiră termenul dat de autorităţi pentru remedierea deficienţelor constatate.
Printr-un ordin al Ministrului Afacerilor Interne şi al Ministrului Mediului şi Schimbărilor Climatice, în perioada 25 martie-25 aprilie a.c., s-a desfăşurat o acţiune de verificare cu privire la modul în care au fost salubrizate cursurile de apă, respectiv întreţinerea şanţurilor şi rigolelor în localităţi, pentru asigurarea secţiunilor de scurgere a apelor mari.
Potrivit declaraţiilor făcute de către Dan Bucă, purtător de cuvânt al Instituţiei Prefectului Maramureş, comisia de verificare a fost alcătuită din reprezentanţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureş, Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Gheorghe Pop de Băseşti" al judeţului Maramureş şi Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Acţiunea a fost cordonată de prefectul Anton Rohian, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
"Faţă de aceeaşi perioadă a anilor anteriori, judeţul Maramureş este mult mai curat. Echipele s-au deplasat în toate cele 76 unităţi administrativ-teritoriale, inclusiv în satele aparţinătoare. Sunt şanţuri colmatate în localităţi, dar procentul este redus semnificativ faţă de anii trecuţi.
Salubrizarea cursurilor de apă s-a realizat mult mai eficient, chiar dacă au fost identificate depozite necontrolate de deşeuri. Numărul acestora este mult mai redus, iar cantităţile de materiale sunt variabile. Şi eu m-am deplasat î