Cum pe fiecare segment de autostradă realizat sau demarat în vestul ţării au existat controverse şi scandaluri legate de exproprieri, tronsonul de autostradă Lugoj - Deva nu face excepţie. Mai mulţi locuitori din comuna Traian Vuia au remarcat modul personalizat în care s-au realizat evaluările terenului expropriat. În urma unor interpelări făcute pe această temă, Ministerul Transporturilor îşi declină responsabilitatea, spunând că nu mai are în subordine Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, deşi exproprierile respective au fost realizate în perioada în carea această companie era în subordinea sa.
Operaţiuni de expropriere fără răspundere
Printr-o interpelare parlamentară transmisă în urmă cu câteva săptămâni Ministerului Transporturilor, mai mulţi locuitori din comuna Traian Vuia, proprietari ai unor loturi de teren supuse exproprierii pentru realizarea autostrăzii Lugoj - Deva lot 5, reclamau modul dubios în care s-a realizat evaluarea terenurilor în vederea exproprierii.
„După ce, în principiu, cetăţenii au fost de acord cu exproprierea terenurilor pentru cauza de utilitate publică, promiţându-li-se ca sume de despăgubire 3,5 - 4,5 euro pe metru pătrat, au avut surpriza neplăcută să le fie comunicată suma de 1,10 - 1,15 euro pe metru pătrat drept despăgubire, în condiţiile în care terenurile expropriate din comuna vecină, Bethausen, au preţuri de 3,5 euro pe metru pătrat, şi în condiţiile în care terenurile sunt la fel, lipite unele de altele”, spune deputatul P.S.D. Sorin Stragea, căruia i s-au adresat locuitorii din Traian Vuia, nemulţumiţi de noile valori care le-au fost propuse pentru terenurile expropriate.
Sorin Stragea a cerut Ministerului Transporturilor să verifice modul în care firma de specialitate a realizat evaluările din zonă şi să comunice rezultatul controlului realizat. Ministr