Ca să ai o masă tihnită de Paşti, trebuie să alegi cele mai bune produse pentru ziua festivă. Inspectorii de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa te învaţă cum să te fereşti de falsuri şi de alimente stricate.
În fuga după procurarea alimentelor pentru masa pascală, consumatorii trebuie să fie atenţi pe ce dau banii. Ei pot semnala neregulile la numărul de telefon 0800.826.787.
Ouăle
Medicii recomandă achiziţionarea ouălor numai din spaţiile autorizate sanitar-veterinar, unde sunt garantate condiţiile optime de depozitare şi comercializare. Ouăle provenite din centrele autorizate de ambalare trebuie să fie marcate cu următoarele specificaţii: ţara de provenienţă, data durabilităţii minime, codul unităţii producătoare.
Este interzisă comercializarea ouălor cu coaja crăpată sau lovită şi, de asemenea, se interzice depozitarea şi expunerea împreună cu alte produse alimentare neambalate sau în spaţii improvizate, unde nu se pot asigura condiţiile de igienă şi temperatură obligatorii.
Produse lactate
Laptele crud destinat vânzării directe către consumatorul final sau destinat prelucrării în produse lactate trebuie să provină numai de la animale sănătoase, care nu suferă de boli transmisibile omului.
Comercializarea directă către consumatorul final al produselor lactate se face numai în pieţe agroalimentare şi târguri.
„Recomandăm evitarea achiziţionării acestor produse, din comerţul stradal“, atrage atenţia dr. Geronimo Brănescu, şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare Constanţa.
Depozitarea brânzeturilor se face în vitrine speciale sau în recipiente din lemn sau din materiale necorodabile. Consumatorul trebuie informat prin etichetare asupra identităţii producătorului, denumirea produsului, data obţinerii şi termenul de valabilitate. Eticheta va fi ataşată pe recipientul de depoz