Luna mai o să mai fie extrem de dificilă pentru Complexul Energetic Oltenia, după care vin câteva luni de secetă şi va fi iar cerere de energie termo. CE Oltenia se va redresa cât de cât, dar nu suficient cât să suporte, de exemplu, o toamnă ploioasă. Asta pentru că la nivel naţional consumul de energie a scăzut cu circa 20% faţă de anul trecut, astfel că grupurile energetice nu vor duduii, dar măcar se vor dezmorţi.
Sindicatele lui Marin Condescu au anunţat primele proteste, după ce luni în şir s-au învârtit în jurul cozii, dând comunicate alambicate, prin care anunţau acţiuni sindicale, explicând apoi că este vorba de negocieri. Supărarea sindicatelor nu se îndreaptă împotriva lui Ciurel, chiar dacă acesta le stă în gât. Pentru a putea scoate oamenii în stradă, s-a găsit un duşman comun, ANRE, agenţia guvernamentală ale cărei decizii au dat peste cap producătorii tradiţionali în favoarea „verzilor”. Este greu totuşi de crezut că pe 24 mai vor merge cinci mii de mineri şi energeticieni la Bucureşti. Ponta îşi va face probabil timp să le livreze trei vrăjeli, să le promită câte ceva liderilor sindicali, şi vom fi anunţaţi că protestul va fi amânat până la finalizarea unor negocieri.
Dincolo de asta, luna iunie va fi probabil decisivă pentru rămânerea lui Laurenţiu Ciurel manager privat la complex. Cum contractul de management al acestuia este ţinut la secret, nu ştim în ce condiţii îi poate înceta mandatul. Ce este sigur este faptul că luna aprilie a fost pe pierdere, luna mai se anunţă la fel, asta după ce primul trimestru a fost pe profit. În iunie începe o secetă cruntă, timp de minim trei luni, aşa că unitatea îşi va reveni. Luna iunie este însă foarte importantă, pentru că încheie primul semestru, iar rezultatul va fi analizat de misiunea FMI în România. Un prim semestru încheiat pe minus ar consemna eşecul managementului privat la CE Oltenia şi