Tradiţionalele demonstraţii cu ocazia zilei de 1 Mai au început să îşi piardă din forţă, scriu jurnaliştii germani. La Moscova, Sankt Petersburg şi în alte oraşe din Rusia, zeci de mii de oamenii au ieşit în stradă. Sub mottoul „Pentru dreptate”, persoanele adunate de Frontul Popular au mărşăluit prin centrul capitalei ruse. „Ideile lui Marx, Engels, Lenin şi Stalin trăiesc şi vor învinge”, era mesajul de pe un banner la protestele de la Sankt Petersburg, unde s-au strâns aproape 200.000 de persoane.
Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în ţările europene afectate de criză. Manifestaţiile stradale din Portugalia, Spania sau Italia au stat sub semnul crizei economice şi al lipsei locurilor de muncă. Zeci de mii de persoane au protestat în marile oraşe din Spania împotriva politicii de austeritate a Guvernului. Sindicatele au tras un semnal de alarmă asupra stării de urgenţă şi au solicitat Guvernului condus de premierul Mariano Rajoy să pună pe primul plan crearea locurilor de muncă. În Madrid au participat aproape 40.000 de oameni la demonstraţiile stradale.
Sindicatele din Franţa au profitat de ziua de 1 Mai pentru a critica Guvernul socialist. „Nu politicii de austeritate, indiferent că e de dreapta sau de stânga”, a fost mottoul protestului de la Marsilia. Partidul de extremă dreapta Frontul Naţional a organizat un protest la Paris, lansând lozinci precum: ”Franţa se afundă în bezna Europei”. Uniunea sindicală CGTP din Portugalia a scos mii de oameni în stradă pentru a protesta la adresa politicii de austeritate a Guvernului. Sub lozinca „Împotriva sărăciei- Pentru o viaţă mai bună: o nouă politică şi un nou Guvern”, mii de oameni au ieşit pe străzile marilor oraşe din Portugalia.
Sindicatele şi partidele de stânga au scos 13.000 de persoane pe străzile din Zurich pentru a cere „salarii corecte, pensii mai bune” şi „stoparea speculanţilo