Care ar fi cel mai negru scenariu pentru Google Glass? Probabil că spionarea fără limite si, desigur, fără acordul celor spionaţi. Aceasta este teoria celui care a reuşit să „spargă" ochelarii inteligenţi de la Google pentru a vedea de ce sunt capabili.
Jay Freeman este unul dintre primii utilizatori de Google Glass şi, totodată, primul care a reuşit să-i spargă pentru a vedea ce anume este în aceşti ochelari la nivel software. El a explicat apoi întreg procesul şi Jason Perlow de la ZDNet a vrut să afle cam până la ce nivel se poate ajunge cu folosirea acestor ochelari numai în scopuri nobile nu.
Pentru a fi folosiţi, ochelarii răspund anumitor comenzi, cum ar fi: OK Glass, take a picture pentru a fotografia ceva. Se pare că aceste comenzi pot fi rescrise pentru ca nimeni să nu-şi dea seama că tu faci poze, înregistrezi video sau audio şi acest lucru e posibil după un root, lucru deja reuşit de Freeman. Spre exemplu, în loc de realizează o fotografie, poţi spune pare că o să plouă şi poza a fost făcută.
Google Glass, la primul review: „Nu voi mai trăi nicio zi din viaţa mea fără ei“
Memoria disponibilă pentru utilizator este de 12,5GB, cam mică pentru filmări lungi, dar pentru poze şi audio este suficientă. Mai mult, bateria mică din Google Glass nu este suficientă pentru a filma, fotografia şi utiliza ochelarii timp de mai mult de o zi sau câteva ore (la utilizare intensă). Totuşi, ochelarii ar putea fi alimentaţi printr-un cablu dintr-o baterie mai mare, de peste 10.000 mAh spre exemplu.
Google nu a încercat să facă ochelarii Glass invizibili, dar oamenii i-ar putea ascunde foarte uşor, dacă se chinuie puţin. Şi după cum noteză ZDNet, „Răul Glass" ar putea transforma chiar şi un copil în cel mai bun agent de spionaj cu un echipament mult mai ieftin decât cele folosit de CIA sau Mossad. Potenţialul este imens, după cum doar imaginaţia