Pe lângă o serie de soluţii originale, ce par abandonate momentan, de a fluidiza traficul în Timişoara cu ajutorul curselor de vaporetto, pe canalul Bega, sau prin construirea unei estacade C.F.R. suspendate care să traverseze oraşul, Primăria mizează şi pe staţiile de transport intermodal. O soluţie ce combină transportul în comun cu utilizarea de biciclete. 5,6 milioane de lei vrea să investească în acest an Municipalitatea în acest proiect care nu se ştie dacă va funcţiona pe plan local, pentru că nu toate modelele de acest gen, importate din metropolele vest-europene se dovedesc neapărat a fi funcţionale şi la noi.
Biciclete împrumutate trecătorilor
Cu sau fără bugete de avarie, Primăria Timişoara pare hotărâtă să continue implementarea unui proiect mai vechi legat de modernizarea staţiilor de transport public intermodal, care se doreşte o combinaţie de transport public şi transport cu bicicleta. Conform unui anunţ făcut zilele trecute, Primăria Timişoara vrea să cheltuiască aproximativ 5,6 milioane de lei, adică peste 1,2 milioane de euro, fără TVA, pentru execuţia lucrărilor din cadrul acestui proiect. Mai precis, pentru aceşti bani Primăria spune că “se vor executa lucrări de marcaje şi refacere piste de biciclete, amplasându-se 25 de rasteluri automatizate de biciclete în punctele de interes ale municipiului Timişoara, trei staţii R.A.T.T. noi şi se vor înlocui opt staţii R.A.T.T.”.
Staţiile vor fi simple sau cu afişaj digitale de dimensiune medie sau mare. Fiecare rastel va avea un centru de comandă de la care se va face autentificarea automată a utilizatorilor şi alocarea unei biciclete pe bază de cartelă de acces la sistem. Gestionarea sistemului se va face centralizat, toate staţiile fiind interconectate şi administrate prin intermediul unui server. Contractul prevede şi o marjă de 57.000 de lei pentru “c