Pretul marfurilor alimentare a crescut cu 5,46 la suta in luna martie 2013 fata de perioada similara a anului trecut, ceea ce inseamna ca masa de Paste va costa, la randul sau, mai mult.
Ziare.com a intocmit pentru dumneavoastra o lista cu cele mai populare alimente din aceasta perioada, pentru a sti, cu aproximatie, cati bani sa luati in portofel cand mergeti la piata sau supermarket pentru a cumpara produsele necesare pregatirii traditionalei mese de Paste.
Pentru cel mai important produs in aceasta perioada, ouale, va trebui sa platiti intre 7,99 - 8,99 de lei/cofraj cu 30 de bucati, in functie de magazin. Pentru vopseaua de oua veti plati intre 1 si 4 lei, in functie de tipul si calitatea acesteia.
Carnea tocata amestec pentru sarmalute costa in jur de 15 - 16 lei pe kilogram, iar orezul aproximativ 6 - 7 lei/punga de un kilogram. Mai trebuie sa adaugati cativa lei pentru varza sau frunze de vita de vie si condimente.
Daca vreti sa pastrati traditia si sunteti fan al carnii de miel, puteti cumpara muschi anterior la pretul de 26,99 lei. Puteti cumpara si miel intreg, la un pret similar per kilogram.
Fleica de porc are un pret de 14,99 lei/kg, iar ceafa de porc cu os, feliata, 16,99 lei. De asemenea, cotletul de porc cu os costa 29,99 lei/kg.
Pieptul de pui dezosat are un pret de 17,99 lei/kg, in timp ce aripioarele de pui sunt mult mai ieftine, la 9,99 lei/kg.
Amatorii de peste pot gasi dorada proaspata la pretul de 24,90 lei/kg, file somon la 5,99 lei/100 g, file salau la 39,99 lei/kg sau cod alb la 10,99 lei/kg.
Verdeturile pentru drob (ceapa verde, usturoi verde, patrunjel) costa aproximativ 0,80 lei/legatura.
Rosiile cherry se vand la caserola de 500 de grame, avand preturi de 5,49 - 6,99 lei. Castravetii se gasesc la 4,99 lei/kg, vinetele la 7,99 lei/kg,