Ingrediente:
1 kg cotlet de miel,
150 g morcovi,
100 g țelină,
100 g rădăcină de pătrunjel,
ceapă roşie şi usturoi (după gust),
piper negru boabe,
10 g rozmarin măcinat,
5 fire de rozmarin proaspete,
300 ml ulei,
cimbru,
piper măcinat,
100 ml smântână dulce,
200 ml vin alb,
50 ml coniac,
sare
Mod de preparare:
Curăţăm cotletul de miel de grăsime, şi îl condimentam bine cu rozmarin măcinat şi cimbru. Turnăm ulei peste, apoi îl lăsăm o zi să stea în frigider. Ziua următoare îl scoatem din ulei, se condimentează cu sare şi îl preprăjim în ulei fierbinte. Îl punem în tavă cu ulei, apoi la cuptor de 220 grade şi îl prăjim (aşa încât mijlocul să rămână de culoare roz). În uleiul în care am prăjit carnea, adăugăm legumele tăiate bucăţele mici şi le prăjim, se presară puţină faină deasupra, se toarnă vinul alb şi smântâna dulce. Apoi se condimentează cu cimbru, rozmarin (eventual busuioc) şi piper boabe; se fierbe 20 minute la foc mic. La urmă se strecoară şi se aromatizează cu coniac. Mâncarea se decorează cu rozmarin proaspăt şi se serveşte cu cartofi prăjiţi întregi.
Sursa: culinar.ro
Ingrediente:
1 kg cotlet de miel,
150 g morcovi,
100 g țelină,
100 g rădăcină de pătrunjel,
ceapă roşie şi usturoi (după gust),
piper negru boabe,
10 g rozmarin măcinat,
5 fire de rozmarin proaspete,
300 ml ulei,
cimbru,
piper măcinat,
100 ml smântână dulce,
200 ml vin alb,
50 ml coniac,
sare
Mod de preparare:
Curăţăm cotletul de miel de grăsime, şi îl condimentam bine cu rozmarin măcinat şi cimbru. Turnăm ulei peste, apoi îl lăsăm o zi să stea în frigider. Ziua următoare îl scoatem din ulei, se condimentează cu sare şi îl preprăjim în ulei fierbinte. Îl punem în tav