Drobul este un aperitiv traditional, foarte gustos, excelent pentru masa de Paşte. Pentru cei care nu îndrăgesc drobul de miel, Marya.ro recomandă o reţetă simplă şi rapidă cu pui.
Ingrediente:
2 caserole ficat de pui
1 piept de pui dezosat
2 legaturi ceapa verde
1 legatura usturoi verde
2 legaturi marar
1 legatura de patrunjel
2 oua nefierte
4 oua fierte
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Pieptul de pui se spala si se fierbe cu sare si cateva boabe de piper cca 15 min. Se lasa sa se raceasca, se taie cubulete, apoi se trece prin masina de tocat carne. La fel se procedeaza si cu ficateii.
Compozitia formata se pune intr-un bol impreuna cu verdeata tocata marunt. Se adauga ouale batute, sare si piper dupa gust.
Intr-o tava de cozonac se asaza hartie de copt, jumatate din cantitatea de drob, cele 4 oua fierte si decojite, apoi restul de compozitie.
Se taseaza usor cu o lingura unsa cu ulei, pentru a avea un aspect uniform.
Se introduce in cuptorul incalzit si se lasa la copt cca 20-30 min.
Se lasa sa se racesca complet, apoi se taie felii.
Drobul este un aperitiv traditional, foarte gustos, excelent pentru masa de Paşte. Pentru cei care nu îndrăgesc drobul de miel, Marya.ro recomandă o reţetă simplă şi rapidă cu pui.
Ingrediente:
2 caserole ficat de pui
1 piept de pui dezosat
2 legaturi ceapa verde
1 legatura usturoi verde
2 legaturi marar
1 legatura de patrunjel
2 oua nefierte
4 oua fierte
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Pieptul de pui se spala si se fierbe cu sare si cateva boabe de piper cca 15 min. Se lasa sa se raceasca, se taie cubulete, apoi se trece prin masina de tocat carne. La fel se procedeaza si cu ficateii.
Compozitia formata se pun