A doua ediţie a Galei Industriei de Carte „Bun de Tipar” şi-a desemnat în urmă cu o săptămână, premianţii. Anul acesta, au fost acordate premii la zece categorii, alături de două premii speciale. Gala Industriei de Carte din România este un eveniment organizat de Headsome Communication şi Federaţia Editorilor din România (FER), cu sprijinul Ministerului Culturii. Competiţia, la care anul acesta s-au înscris peste 100 de instituţii şi peste 600 de proiecte - cu o treime mai multe decât la prima ediţie -, a fost jurizată de o echipă formată din nouă specialişti, avându-l ca preşedinte pe Radu Dimitriu, directorul general al Editurii C.H. Beck.
La categoria „cea mai frumoasă carte - concepţie grafică”, câştigător a fost volumul „Despre ochiul de veghe” („Meteorologia unui bazar ideatic”), de Vladimir Bulat (Square Media/ concepţie grafică: Alexandru Branişte).
Premiul pentru cea mai frumoasă carte ilustrată a fost împărţit de volumele „Temporary yours. 1995-2012” - Dan Perjovshi (Idea Design + Print) şi „Geamii. Minarete pe cerul Dobrogei” (Igloo Media).
La categoria „cea mai bună carte a anului – beletristică”, câştigător a fost Filip Florian, cu „Toate bufniţele” (Polirom), în timp ce la categoria „non-ficţiune”, juriul a ales volumul „Internaţionala mea”, de Ion Ianoşi (Polirom).
La categoria „cea mai bună carte de specialitate”, câştigător a fost volumul „20 de întrebări despre Immanuel Kant”, de Mircea Flonta (Humanitas). Menţiunea specială a juriului a mers către „Noul Cod Civil. Comentariu pe articole”, de Flavius-Antoniu Baias, Eugen Chelaru, Rodica Constantinovici, Ioan Macovei, coordonatori şi autori (C.H. Beck).
La categoria „cea mai bună carte pentru copii şi tineret” a fost votat volumul „Ce poţi face cu două cuvinte. Juniorii” (Art).
La categoria „cea mai bună traducere”, câştigător a fost volumul „Satantango