Vezi VIDEO
De produse proaspete si preturi accesibile se pot bucura baimarenii care se decid sa-si faca aprovizionarea pentru sarbatorile pascale din pietele din municipiu. De aceasta data clientii s-au aratat multumiti de preturile practicate la tarabe, spunand la unison ca in 2013 preturile au stagnat, iar masa traditionala nu ii va „arde” prea tare la buzunar.
Numerosi baimareni s-au perindat prin pietele din municipiu. Cu plasele pline, dar si cu bani ramasi in buzunar, marea majoritate s-au aratat satisfacuti de preturile vanzatorilor. Produsul principal pe masa de Pasti, drobul de miel ar putea fi mai ieftin decat anul trecut. De gustul special se vor ocupa gospodinele, fiecare fiind convinsa ca are reteta cea mai buna pentru ca drobul sa fie delicios.
„Eu fierb maruntaiele, dupa aceea le tai, le frig intr-un pic de untura, le las sa se raceasca. Pun verdeturi de tot felul, pesmet si condimente. Pe urma le amestec cu oua crude si doua oua fierte , le amestec bine si umplu mielul“, a spus Victoria Bana, o gospodina din Mocira.
Reteta doamnei Victoria nu este una costisitoare, avand in vedere ca o legatura de ceapa verde costa un leu, o legatura de usturoi verde costa 1,5 lei, iar restul verdeturilor de care vom avea nevoie costa 50 bani legatura. Pe langa acestea vom avea nevoie si de carne de miel, care este aproximativ 9 lei pe kilogram, jumatate de kilogram de pesmet costa aproximativ 2 lei , si pentru un gust mai bun vom avea nevoie neaparat de oua de casa, care costa 60 de bani bucata.
„Pentru un pensionar, preturile sunt destul de mari, dar nu poti sa comentezi prea multe pentru ca toata lumea munceste pentru astea. Mi-am cumparat un pic de carne, legume, ceva sa fac si o prajitura. Sunt singura si mie-mi ajunge . Per total sunt multumita, nu consider ca preturile sunt mai mari decat anul trecut“, a sp