Cei care pleacă în vacanţă în străinătate ar fi bine să încheie asigurări de călătorie din timp, pentru a se pune la adăpost de eventuale riscuri. Sursa: Codrin Prisecaru
Valoarea primelor de asigurare, cât şi limita de despăgubire sunt determinate de destinaţia aleasă. De exemplu, pentru o limită de despăgubire de 30.000 de euro, luând în calcul o perioadă asigurată de 7 zile, prima de asigurare pentru o deplasare într-un stat european se ridică la aproximativ 20 -27 lei, potrivit datelor furnizate Evenimentului Zilei de Bogdan Andriescu, preşedintele Asociaţiei Brokerilor.
Costul asigurării creşte pe măsură ce turismul se îndepărtează de casă. Aşadar, prima pentru o poliţă care acoperă riscurile la care se expune un călător care va explora ţări din toată lumea, cu excepţia Statelor Unite şi Canadei, se ridică, în medie, la 26 -36 lei.
O poliţă care să acopere şi deplasările în cele două state este mai scumpă, ajungând să varieze între 32,5 – 81 lei. Costurile de asigurare sunt mai mari în acest caz şi pentru că serviciile medicale sunt mai scumpe.
Tarifele menţionate reprezintă medii la nivelul pieţei, valorile finale depinzând de oferta fiecărui asigurator. Aceştia impugn ca asigurarea să fie încheiată pe minimum 2 zile şi cel mult un an. Cei care vor să reînnoiască poliţa, o pot face şi dacă nu sunt în ţară. În schimb, cei care încheie pentru prima dată contractul de asigurare cu o anumită companie de profil este necesar ca, la data semnării, să se afle pe teritoriul ţării.
De regulă, societăţile de asigurări impugn tarife mai mari în cazul persoanelor vârstnice.
Afecţiunile ORL, în top
Cele mai riscante destinaţii sunt cele din statele aflate în stare de conflict, ca Siria, Iran, Irak, Liban şi Afganistan, unde poliţa de asigurare nu este valabilă, după cum explică Bogdan Andriesc