Soţie a unuia dintre cei mai valoroşi violonişti români, Ion Voicu şi mamă a politicianului Mădălin Voicu, Madeleine Voicu vorbeşte despre căsnicia sa, despre viaţa în înalta societate interbelică, dar şi despre ororile comuniste.
Născută şi crescută într-o familie de viţă nobilă, doamna Voicu îşi are originile în familia Cantacuzino, fiind una dintre puţinele reprezentante ale vechii aristocraţii în zilele noastre. “Aici e o poveste foarte lungă. Mă trag şi din Cantacuzino, şi din Aldea din Transilvania. Pe vremuri, Aldea era nu ştiu ce paharnic pe lângă domnitor. La un moment dat, acesta a avut cinci băieţi: Aldea cel mare, Aldea cel mijlociu, Aldea cel mic, Aldea Creţul şi Aldea Şchiopul. Aştia sunt din partea tatălui. Din partea mamei, am rădăcini de Cantacuzino, s-ar putea să fie din partea lui Dimitrie Cantemir. Nu ştiu să vă spun exact. La un moment dat, a făcut un văr de-al nostru un arbore genealogic. La venirea comuniştilor, el a plecat în America. Era total împotriva sistemului şi avea altă educaţie. L-au scos americanii bandajat din cap până în picioare spunând că este un rănit american şi aşa a ajuns peste Ocean. Nu am mai ţinut legătura cu el şi nu am acel arbore”, ne povesteşte doamna Voicu.
Madeleine Voicu a suferit pe vremea comunismului cât alţii nu ar fi putut să ducă. Dar spune că Dumnezeu i-a dat o fire pozitivă care a ajutat-o să mergă întotdeauna mai departe. Este vorba despre Madeleine Voicu, invitata specială a ediţiei Bonton, din duminica Paştelui. Doamna Voicu povesteşte pentru emisiunea „BONTON”, de la Digi24, despre cum a fost copilăria sa, una cu adevărat de poveste.
„Copilăria mea... ce să vă povestesc... lumea o să zică că mint. O copilărie ca în poveşti în perioada interbelică, cu moşie, cu poneiul meu american alb cu pete maro - îl chema Bonzo, şi bineînţeles fraulein. Noi, toţi copiii, am fost cres