Credincioşii care aleg să participe la slujba de Înviere la o mănăstire din judeţul Arad au de unde alge. Cele mai căutate mănăstiri şi în acest an de Paşte vor fi Hodoş Bodrog, Gai, Bezdin sau Feredeu.
Mănăstirea Hodoş Bodrog are o veche tradiţie monahală. Ea este situată la numai 15 km. de Arad, pe cursul inferior al Mureşului. Prima atestare documentară a mănăstirii, apare într-o diplomă emisa de Regele Bela al III-lea, de la 1177, prin care se atestă proprietăţile monahale şi vecinii acesteia.
Se spune ca vechimea mănăstirii ar fi însă mult mai mare, pentru ca aici ar fi sălăşuit, pe vremea ducelui Ahtum, la începutul secolului al XI-lea, călugări greci de rit răsăritean. O legendă spune că mănăstirea Hodoş Bodrog a luat fiinţă în urma descoperirii unei icoane a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus.
Tradiţia ne istoriseşte cum un taur din turma unui păstor a scos cu coarnele, dintr-o movilă de pământ, Icoana „făcătoare de minuni” a Maicii Domnului. Pe acel loc credincioşii au construit o bisericuţă unde s-a păstrat icoana, acesta fiind doar începutul mănăstirii. Mănăstirea Bodrog este cea mai veche vatră spirituală a ortodoxiei româneşti din partea de vest a ţării care a fost peste veacuri loc de regăsire duhovnicească unde şi-au început slujirea mari ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române între care amintim: vrednicul de pomenire mitropolit Antonie Plămădeală, mitropolitul Nicolae Corneanu, arhiepiscopul Timotei Seviciu şi altii. În ceea ce priveşte cazarea, credincioşii trebuie să ştie că Mănăstirea nu are decât câteva camera şi ale pentru cei care au nevoi sufleteşti. În schimb în zonă mai există o pensiune unde se poate sta, dar fiindcă se află la câţiva kilometri de Arad, cazarea nu este o problemă. La hoteluri şi pensiuni se găseşte cazare începând de la 50 de lei pe noapte.
Mănăstirea Feredeu
Lăcaşul de cult este situat în Podgoria