Singurul târg din Capitală de, Piaţa Apărătorii Patriei din sectoul 4, unde se pot cumpăra miei şi iezi vii este vizitat de un număr mic de oameni, contrastând cu imaginea anilor trecuţi, atunci când târgul era luat cu asalt de cumpărători. Dacă în anii precedenţi se sacrificau în jur de 1.300 de animale pe zi, anul acesta doar 300-400 de miei şi iezi sunt asomaţi şi tranşaţi în Piaţa Apărătorii Patriei.
În jur de 30 de ţarcuri sunt ticsite cu animalele aduse din toate colţurile ţării şi care aşteaptă să ajungă pe mesele bucureştenilor.
Ionuţ este unul dintre producătorii care participă la Târgul de miei din acest an şi a venit din Teleorman cu o parte dintre animalele pe care le creşte cu multă trudă, sperând să vândă cât mai multe dintre acestea. În ţarcul pe care îl are în piaţa bucureşteană sunt în jur de zece animale, care aşteaptă să fie sacrificate pentru masa de Paşte.
Preţul cărnii a scăzut cu aproape cinci lei
Comerciantul a venit la târg cu o mică parte din „averea” pe care o are, pentru că în fiecare dimineaţă la ora 6.00 primeşte marfă nouă, în funcţie de vânzările de care se bucură. „Nu are rost să ţin aici animalele dacă nu se vând. Când nu mai am miei şi iezi aduc alţii, pentru că am foarte mulţi acasă” , poveşteşte bărbatul.
Din cauza lipsei de interes vizavi de târgul din acest an, bărbatul s-a hotărât să mai lase din preţ, sperând ca prin această metodă să atragă cât mai mulţi clienţi. De la preţul cel mai des întâlnit în târg, cel de 25 de lei pentru un kilogram de carne, Ionuţ a renunţat la aproape cinci lei pentru a vinde un număr cât mai mare de animale.
Nu este singurul comerciant care a recurs la o asemenea metodă pentru a atrage clienţii. La câteva ţarcuri mai încolo, un alt bărbat s-a hotărât să renunţe la preţul standard pentru a vinde cât mai multe animale.
Carne