Fotbalul devine o legendă într-un regim comunist în care accesul este unul extrem de limitat
În 1966, Pak Do Ik a cutremurat lumea fotbalului reuşind un gol care a trimis acasă Italia de la Cupa Mondială şi a făcut din Coreea de Nord o echipă adulată de fanii din Middlesborough
Echipele din zona Africii, Asiei şi Oceaniei au boicotat Campionatul Mondial din Anglia în 1966, nemulţumite de faptul că le era atribuit un singur loc de calificare. Astfel că echipele care au ajuns să lupte să lupte pentru ultima poziţie din grupa D au fost Australia şi Coreea de Nord. Australienii au tratat însă cu mare amuzament barajul, efectuînd foarte puţine antrenamente înainte de dublul duel care s-a desfăşurat pe teren neutru, în Cambogia.
Şocul a venit chiar după primul meci, în care coreenii au cîştigat cu un scor incredibil, 6-1, impunîndu-se şi în retur peste doar trei zile, cu 3-1. "Noi eram nişte băieţi talentaţi, tehnici, care credeam că ne vom distra cu adversarul nostru, dar am întîlnit o echipă de războinici. Aşa i-am simţit şi pe teren la acea partidă, parcă făcuseră pregătiri pentru război, nu pentru un meci de fotbal. Chiar ne bucuram după acel meci că am fost nevoiţi să jucăm doar fotbal împotriva lor", a rememorat un jucător al echipei australiene.
Problema vizelor
Imediat după calificarea asiaticilor, Ministerul Externelor din Anglia şi-a dat seama că are o mare problemă, pentru că pe teritoriul Marii Britanii, Coreea de Nord nu era recunoscută din cauza războiului care se încheiase cu doar cîţiva ani înainte. S-a propus varianta de a nu le acorda vize sportivilor asiatici, dar şi-au dat seama rapid că FIFA nu va susţine această idee, existînd chiar riscul ca locul de desfăşurare al Campionatului Mondial să fie schimbat pe ultima sută de metri.
Au urmat tot felul de planuri pentru ca imnul Coreei d