O informatie umbla de cateva zile pe televiziunile de stiri si este dezbatuta pe toate fetele: de la 1 iunie se vor interzice micii in Romania, pe motiv de bicarbonat de sodiu.
Inteleg ca stam jalnic la Sanatate, la Educatie, la infrastuctura rutiera, la birocratie, dar sa ne loveasca infumuratii astia de europeni taman acolo unde ne doare mai rau?
La micul nostru popular, la micul nostru cel de toate serbarile campenesti, la micul care se asorteaza perfect cu iesirea la iarba verde, cu maioul din plasa, cu lantoiul gros atarnat peste tricou, cu berea la halba sau pet...
Vor sa-l lase fara bicarbonat de sodiu, ingredientul fara de care micul nu mai e mic.
Si acum, ce-i de facut? Zice-se ca producatorii autohtoni au fost luati prin surprindere, ca ar fi putut evita situatia daca ar fi trecut bicarbonatul de sodiu in reteta traditionala.
Nici nu vreau sa-mi imaginez cata tristete ar genera disparitia prafului alb din tocatura... Am indurat atatea umilinte, am trecut peste jigniri ale suratelor din Uniune, peste tratamente presarate cu dispret, dar totul are o limita.
Pana aici! Cand e vorba de micii nostri, care ne-au fost alaturi la bine si la greu, ne facem foc!
Nu sunt ipocrit, nu spun ca nu-mi plac micii, dar vestea nu m-a speriat, pentru ca sunt sigur ca ai nostri vor reusi sa fenteze directiva, astfel ca bicarbonatul de sodiu sa nu paraseasca micii pe vecie. Asa ca, fiti linistiti: micul va ramane cu tot cu bicarbonatul de sodiu.
Dar am o nedumerire: micul nu intra in gura delicata a doamnei Merkel, dar nu inteleg ce are dl Barroso cu micii? Cu riscul de a fi banuiti de o noua lovitura de stat, il rog pe Barroso sa nu se atinga de mici.
Revenind insa la tonul serios, pe mine altceva ma intriga: indarjirea cu care se dezbate probelma, in conditiile in care i