Caravana de la Constanţa a pornit vineri, 3 mai, cu destinaţia: platoul Annoual situat la frontiera dintre Regatul Maroc şi Algeria.
Membrii echipei sunt specialişti de la Muzeul Grigore Antipa, S.E.O.P.M.M. Oceanic-Club şi postul internaţional de televiziune Da Vinci Learning. Ei se declară gata de noua aventură a explorării şi protecţiei biodiversităţii mondiale.
Proiectul internaţional Merzouga 2013 se află la al 8-lea an consecutiv şi se înscrie în programul operaţional Transafrica dezvoltat de Oceanic-Club.
„Prin programul Transafrica, echipa noastră şi-a propus facilitarea revenirii cercetătorilor români pe continentul Africa. Dezvoltând o relaţie specială de parteneriat cu structuri de cercetare şi specialişti din Regatul Maroc, am început încă din anul 2005 să desfăşurăm expediţii ştiinţifice pe teritoriul acestei ţări.
Bucurându-se de un ecou important pe piaţa internaţională a informaţiei ştiinţifice, rezultatele expediţiilor Hamada 2005 şi Atlas 2007 au atras atenţia şi au generat interes din partea unor reputaţi cercetători în domeniul ştiinţelor naturii, din alte ţări.
Astfel odată cu expediţia Dakhla 2012, proiectele noastre au căpătat o adevărată dimensiune internaţională, prin participarea la misiune a reprezentanţilor unor centre de cercetare dintr-o ţară terţă“,arată Răzvan Popescu-Mirceni, coordonatorul Oceanic-Club.
Unul dintre cei mai renumiţi experţi din lume în domeniul micromamiferelor, cercetătorul dr. Boris Kryštufek, de la Muzeul de Istorie Naturală din Ljubljana - Slovenia, s-a alăturat demersurilor Oceanic-Club. Specialistul va participa în teren la programul de cercetare ştiinţifică, alături de ceilalţi 12 membri ai echipei expediţionare.
Vă mai recomandăm
FOTO Biologul care păzeşte tot ce mişcă în Marea Neagră