Bicarbonatul de sodiu ar putea fi autorizat în carnea de mici Foto: foodstory.ro
Folosirea bicarbonatului de sodiu sau E 500 în reţeta “mititeilor” de către industria cărnii din România pare acceptabilă, dar procedurile vor trebui respectate. Mai mult, solicitările de autorizare sunt analizate de la caz la caz.
“Chestiunea a fost într-adevăr discutată ieri (joi n.r.) la reuniunea Grupului de lucru al experţilor guvernamentali asupra aditivilor alimentari”, a declarat purtătorul de cuvânt al comisarului Tonio Borg.
Guvernul României a anunţat joi că reprezentantul său va aborda cu acest prilej, la solicitarea Asociaţiei Române a Cărnii, chestiunea introducerii reţetei produsului mititei pe lista reţetelor tradiţionale, alături de burger şi cârnatul spaniol chorizo, scrie agerpres.ro.
“Bicarbonatul de sodiu sau E 500 nu este şi nu a fost niciodată autorizat în prepararea cărnii, inclusiv în cazul mititeilor. În noua listă a aditivilor alimentari pentru UE, folosirea autorizată a acestora este prezentată în conformitate cu categoriile de alimente la care ei pot fi adăugaţi. Noua listă este bazată pe autorizaţiile acordate în conformitate cu vechile directive şi va intra în vigoare de la 1 iunie”, a adăugat Frederic Vincent.
Practic, este vorba despre anexa II a Regulamentului CE nr. 1333/2008 al Consiliului UE şi al Parlamentului European privind aditivii alimentari, amendată trei ani mai târziu prin Regulamentul nr. 1129/2011, care intră în vigoare de la 1 iunie 2013.
Citeste mai mult pe RTV.NET Bicarbonatul de sodiu ar putea fi autorizat în carnea de mici Foto: foodstory.ro
Folosirea bicarbonatului de sodiu sau E 500 în reţeta “mititeilor” de către industria cărnii din România pare acceptabilă, dar procedurile vor trebui respectate. Mai mult, solicitările de autorizare sunt analizate de la caz la caz.
“Chestiunea a fost într-a