Cumpărăturile pentruPaşti au intrat în linie dreaptă, iar tradiţia cere ca mielul să nu lipsească din meniul de sărbătoare. Sălăjenii găsesc deja miel la carcasă în toate carmangeriile şi supermarket-urile, dar se pot duce şi direct la abator, unde oferta este mult mai mare.
10.000 de miei gata tăiaţi şi numai buni de băgat la cuptor îi aşteaptă pe sălăjenii ce respectă tradiţia ca de pe masa de Paşti să nu lipsească friptura de miel. Crescătorii de oi din judeţ, reuniţi în Cooperativa Agricolă Transilvania Ovicarn, au fost prevăzători şi au sacrificat din timp animalele la abatorul cooperativei, urmând ca vineri şi sâmbătă două tiruri frigorifice să ducă o parte dintre carcase în două oraşe din judeţ – Jibou şi Cehu Silvaniei, dând, astfel, posibilitatea locuitorilor de acolo să-şi procure carnea pentru masa de Paşti fără a se mai pune pe drumuri. Potrivit directorului DSVSA Sălaj, Mircea Martin, zălăuanii îşi pot lua mielul direct de la abator, la preţul de 9 lei kilogramul în viu, respectiv 26 de lei kilogramul de carcasă.Pe lângă abatorul Transilvania Ovicarn de lângă Zalău, în Sălaj mai este autorizat un punct de sacrificare a mieilor şi la Siciliana în Şimleu Silvaniei, care deserveşte populaţia din zonă. De asemenea, miei se găsesc zilele acestea şi în supermarket-uri, iar carmangeriile au început din timp să preia comenzi, la preţul de 25 de lei kilogramul de carcasă.
Cumpărăturile pentruPaşti au intrat în linie dreaptă, iar tradiţia cere ca mielul să nu lipsească din meniul de sărbătoare. Sălăjenii găsesc deja miel la carcasă în toate carmangeriile şi supermarket-urile, dar se pot duce şi direct la abator, unde oferta este mult mai mare.
10.000 de miei gata tăiaţi şi numai buni de băgat la cuptor îi aşteaptă pe sălăjenii ce respectă tradiţia ca de pe masa de Paşti să nu lipsească friptura de miel. Crescătorii de oi din judeţ