Pe lângă ouă încondeiate, produse specifice Sărbătorii Pascale, expoziţie de icoane, idei de cadouri şi un parc de distracţii destinat în special copiilor, vizitatorii au ocazia să vadă pentru prima data la Târgul de Paşti de la Sibiu o tehnică nouă de pictat şi lucrat icoane.
Din judeţul Vrancea a venit la Sibiu o echipă de trei meşteri pricepuţi care timp de mai bine de o lună şi jumătate au realizat pentru această ediţie sute de icoane pe coajă de lemn sau pe nisip. În plus, aceştia oferă curioşilor şi un mini-atelier de lucru improvizat, în care cei care nu cred că frumoasele icoane astfel realizate se pot face manual, cu muncă şi talent, bineînţeles, se pot convinge.
”Anul acesta avem pictură pe coajă de copac şi pictură pe pietre în acril şi ulei, iar ca noutate absolută avem desenul în cărbune şi ulei pe nisip. Adică se lipeşte nisipul pe o felie de copac, iar apoi în cărbune şi creion se realizează macheta cu teme religioase şi a fost o noutate şi surprizele nu au încetat să apară. Lumea doreşte să le lucrăm în faţa lor şi e cam greu. şi pleacă cu ele ude, în braţe”, a declarat Cristi Comanici, unul din cei trei meşteri pricepuţi despre care vorbeam.
Şi cu toate că vânzările nu merg extraordinar de bine, Cristi ne învaţă despre bucuria de a oferi bucurie şi spune că spiritul acestei sărbători şi participarea lor la astfel de ateliere nu se rezumă doar la câştigul financiar.
”Lumea este deschisă, dar nu prea au disponibilitatea financiară. Încă aşteptăm turiştii, sperăm, dar nu este vorba doar de aşteptările materiale şi de vânzări. La rândul nostru ne bucurăm că putem bucura ochii şi sufletele vizitatorilor”, a spus Cristi Comanici care promite ca pentru ediţiile viitoare să vină cu tot atelierul de lucru pentru a avea condiţiile optime de lucru şi a face cât mai multe picturi în faţa clienţilor.
@N_