Ca în fiecare an, în preajma Sărbătorilor de Paște, fiecare gospodină se pregătește din timp – începând de la curățenie și continuând cu aprovizionarea – pentru ca totul să fie impecabil iar bucatele specifice acestor sărbători să fie atât gustoase cât și finalizate la timp.
Atunci când pe lângă propria gospodărie mai ai în grijă și… întreaga comunitate – facem aici referire directă la doamnele care ocupă funcția de primar în câteva comune arădene – firește că este nevoie de o și mai riguroasă planificare a fiecărei zile și ore libere. Anul acesta, timpul așa-zis liber în plus, prilejuit de interesanta interpunere a Sărbătorilor Pascale cu Sărbătoarea Muncii, a făcut ca săptămâna cuprinsă între 28 aprilie și 5 mai să capete un caracter mai aparte.
Urmărind această idee, am dorit să aflăm cam ce gătesc… specific câteva dintre primărițele arădene pentru acest Paște.
Primărița din Semlac, Letiția Stoian ne-a mărturisit că – pe lângă meniul tradițional, bazat pe carne de miel – originalitatea va fi la desert. „Preparatele specifice sărbătorii nu vor lipsi, alături de ouăle roșii, firește. Pe lângă o ciorbiță de miel și mai apoi o supă de curcan îndopat și tradiționala friptură de miel, voi face un gustos «tort polar» a cărui cremă cu frișcă și ciocolată se pune la congelator după care întreg tortul se îmbracă în frișcă! O minunăție de desert dulce și răcoritor; ținând cont și de ce temperaturi de vară sunt acum afară“ ne mărturisea Letiția Stoian.
Mâncăruri tradiționale va pregăti, în principiu și Doina Petri, primărița din Zădăreni și tot la „dulce“ va fi ceva original. „Firește că voi găti preparate tradiționale de miel, ca în fiecare an: o ciorbiță de miel și o friptură înnăbușită, precum și drobul nu vor lipsi, în mod sigur. Nu vor lipsi nici ouăle roșii, firește. Cât privește dulciurile voi face un cozonac cu nucă și stafide iar ca speci