Bilantul prabusirii unei cladiri in care se aflau ateliere de confectii, la 24 aprilie, la periferia capitalei Dhaka, a ajuns vineri la 482 de morti, fiind gasite alte 41 de cadavre intre daramaturi, a anuntat armata, citata de AFP. "Numarul mortilor este acum de 482", a declarat pentru AFP Harunur Rashid, care se ocupa de coordonarea operatiunilor de salvare dupa cea mai grava catastrofa industriala din istoria acestei tari din sudul Asiei. Un numar de 2.437 de persoane au fost salvate, a adaugat oficialul citat.
Joi, industria textila din Bangladesh si-a relansat productia dupa o suspendare de opt zile, determinata de prabusirea cladirii Rana Plaza. Mii de muncitori au revenit la munca in zonele industrializate din jurul capitalei, unde fabrica in fiecare zi, intr-un ritm frenetic, haine destinate marcilor occidentale precum Walmart si H&M.
Bilantul definitiv ar urma sa depaseasca 500 de morti dupa ce oficialii au declarat miercuri ca 149 de persoane sunt in continuare date disparute.
Autoritatile au anuntat joi ca l-au suspendat din functie pe primarul din Savar pentru ca a autorizat construirea Rana Plaza si pentru ca nu a decis sa inchida atelierele de confectii in momentul in care au fost semnalate fisuri.
Primarul, Mohammad Refayet Ullah, este in prezent oficialul cu cel mai mare rang sanctionat pentru acest accident. In total au fost arestate opt persoane . Expertii care au inspectat zona au afirmat ca antreprenorii au folosit materiale de proasta calitate pentru a construi Rana Plaza si ca imobilul a fost ridicat pe un teren mlastinos, o incalcare a legii in vigoare.
Bilantul prabusirii unei cladiri in care se aflau ateliere de confectii, la 24 aprilie, la periferia capitalei Dhaka, a ajuns vineri la 482 de morti, fiind gasite alte 41 de cadavre intre daramaturi, a anuntat armata, citata de AFP. "Numarul