Pasca este cea mai însemnată coptură, pe care o mănâncă românii în timpul sărbătorilor de Paşti. Vă prezentăm în continuare o reţetă de pască.
Ingrediente: 1 Kg branza de vaci dulce (grasa, bine scursa de zer); 8 Oua; 1 Lamaie (coaja); 1 Pumn de stafide; 1 lingurita rasa de sare; 250 g. Zahar.
Mod de preparare:
Branza se da prin sita. Se adauga sarea, zaharul, ouale batute spuma, stafidele, coaja de lamaie si aproximativ 2 linguri cu varf de faina.Se amesteca totul.Se ia (se fura) din aluatul de cozonac o mana de aluat.Aluatul se intinde foooarte subtire pe planseta.Cratita se unge cu untura (ideal osanza) si se tapeteaza cratita cu foaia de aluat.Se toarna branza (compozitia) de mai sus in cratita peste aluat.Se bate un ou (intreg) spuma si se unge cu el pe deasupra compozitia.Se da foc la cuptor si se coace la foc foarte mic cam o ora si jumatate.Se incearca cu o scobitoare.Cand nu se mai prinde compozitia de scobitoare si deasupra s-a rumenit, este copt.Se lasa in cratita pana se raceste complet.
Pasca este cea mai însemnată coptură, pe care o mănâncă românii în timpul sărbătorilor de Paşti. Vă prezentăm în continuare o reţetă de pască.
Ingrediente: 1 Kg branza de vaci dulce (grasa, bine scursa de zer); 8 Oua; 1 Lamaie (coaja); 1 Pumn de stafide; 1 lingurita rasa de sare; 250 g. Zahar.
Mod de preparare:
Branza se da prin sita. Se adauga sarea, zaharul, ouale batute spuma, stafidele, coaja de lamaie si aproximativ 2 linguri cu varf de faina.Se amesteca totul.Se ia (se fura) din aluatul de cozonac o mana de aluat.Aluatul se intinde foooarte subtire pe planseta.Cratita se unge cu untura (ideal osanza) si se tapeteaza cratita cu foaia de aluat.Se toarna branza (compozitia) de mai sus in cratita peste aluat.Se bate un ou (intreg) spuma si se unge cu el pe deasupra compozitia.Se da foc la cuptor si se coace la foc foar