Perioada sărbătorilor pascale este una plină de linişte sufletească. De aceea, cei mai mulţi dintre noi obişnuiesc să meargă mai des la biserică sau să se refugieze la una dintre multele mânăstiri din ţară. adevarul.ro vă prezintă un material despre cum s-au pregătit mănăstirile din România pentru a-i primi pe credincioşi la slujba de Înviere şi în zilele de Paşte şi care sunt preţurile de masă şi cazare.
Catedrala Patriarhală din Bucureşti, un loc exclusivist pentru Paşte
Catedrala Patriarhală din Bucureşti adună pe Dealul Patriarhiei mii de credincioşi, în fiecare an. Enoriaşii străbat sute de kilometri pentru a fi prezenţi la sluba de Înviere, oficiată de Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Un alt motiv pentru care credincioşii preferă să vină la slujba de Înviere susţinută la Catedrala Patriarhală din Bucureşti este Sfânta Lumină, care este adusă de la Sfântul Mormânt din Ierusalim.
Totodată, credincioşii din provincie care vin în pelerinaj, în Săptămâna Mare, la Patriarhie, se pot caza într-un hotel de opt etaje din centrul Capitalei. Oferta Centrului Cultural „Sfantul Apostol Andrei“ se diferenţiază în funcţie de cerintele clientilor si partenerilor. „Casa de Oaspeţi“ este perimetrul amenajat special pentru partenerii şi colaboratorii Patriarhiei şi dispune de 15 apartamente de 3 şi 4 camere, înzestrate cu aer condiţionat, 2 băi şi bucătărie.
Paradisul de la mânăstirile Cernica şi Pasărea
Mânăstirea Cernica şi Mânăstirea Pasărea sunt vechi lăcaşuri de cult, ale căror ctitor este Sfântul Ierarh Calinic, şi care se află în topul preferinţelor enoriaşilor. Complexul pe care se întinde cele două lăcaşuri de cult se evidenţiază prin frumuseţea peisajului creat de lac şi pădurea care înconjoară zona. La mânăstirea Cernica nu trebuie ratată vizitarea valorosului muzeu, care adăposteşte obiecte de cult din secolele