Anuntul a fost facut de Mihaela Hunca, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ). Acestea au fost demarate pana acum in alte judete, la acele societati care au perceput preturi ale biletelor de 10-20 de ori mai mari decat cele reale, fapt care a dus la o perturbare a bugetului alocat anul trecut de Ministerul Educatiei Nationale la acest capitol.
Deocamdata, aceste verificari se fac in sudul tarii, insa vor fi extinse si in judetul Botosani.
„Noi nu avem semnale ca astfel de fapte s-ar fi petrecut si in Botosani, stiu ca se fac verificari in sudul Romaniei cu echipe de la inspectoratele scolare si specialisti din cadrul ministerului. Bani pentru plata navetei nu s-au mai primit din luna octombrie. Nu e normal, trebuie sa se asigure acesti bani. In aceasta situatie nu e doar judetul Botosani, ci intreaga tara”, a declarat Mihaela Hunca.
Datoriile acumulate de invatamantul botosanean la plata navetei elevilor se ridica la 3,62 milioane lei, suma fiind solicitata de la minister in luna martie si nici pana acum alocata.
„Am facut demersuri si ni s-a transmis de la minister ca atunci cand va avea bugetul respectiv, se vor aloca bani in judete”, a mentionat sefa educatiei botosanene.
Desi nu au mai fost efectuate deconturi conducerea ISJ nu a fost instiintata de existenta unor cazuri de elevi care sa refuze sa mearga la scoala din cauza nedecontarii navetei. La nivelul judetului Botosani sunt 7.000 de elevi navetisti. (Petronela Rotariu) Anuntul a fost facut de Mihaela Hunca, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ). Acestea au fost demarate pana acum in alte judete, la acele societati care au perceput preturi ale biletelor de 10-20 de ori mai mari decat cele reale, fapt care a dus la o perturbare a bugetului alocat anul trecut de Ministerul Educatiei Nationale la acest capitol.
Deoc