In filmul lui Adrian Sitaru,"Domestic", exista o replica haioasa. "E un iepure de consum", ii explica mama copilului care a aflat ca iepurasul pe care tocmai l-a primit va ajunge tocanita. Noi nu intentionam sa facem tocanita din nici un film, doar va sugeram cateva pelicule bune a fi consumate in aceasta mini-vacanta. Le gasiti pe marile ecrane.
"Omul de otel - Iron Man 3" (pe ecrane din 25 aprilie)
Al treilea film si, deocamdata, ultimul din franciza demarata in 2008 e la fel de reusit ca primul. Nu mai e regizat de Jon Favreau, ci de Shane Black (Kiss Kiss Bang Bang) si are efecte speciale mai spectaculoase, dovada si bugetul de 200 milioane de dolari. Se pare ca odiseea Marvel Studios nu se opreste aici si ca Robert Downey, Jr. ar putea semna un nou contract.
Iron Man 3 mai are:
a) doi antagonisti - unul adevarat, altul fals - ceea ce pastreaza suspansul o vreme
b) o reusita secventa aeriana care include Air Force One
si
c) norocul de a-l avea pe Ben Kingsley intr-o forma de zile mari (poate si pentru ca nu prea face comedie) ceea ce ridica sensibil nivelul general (Guy Pearce e destul de previzibil).
Iron Man Foto: marvel.com Pentru a varia psihologia lui Tony Stark (mai ales ca Robert Downey, Jr. s-a cam plictisit sa joace acelasi lucru), scenaristii deschid filmul cu un erou in depresie, obsedat de costumele sale si neatent la nevoile emotionale ale iubitei sale, Pepper Potts (Gwyneth Paltrow).
Fata de alte superproductii cu supereroi (acest "super" ne-a intrat in reflex, lucru care in mod normal ar trebui sa il desfaca de sensul lui de baza), "Iron Man" isi datoreaza succesul in proportie de 80% personalitatii lui Robert Downey, Jr. care imbiba orice joaca cu propriul simt al umorului. De fapt, nici n-ar juca in porcarii.
Filmul e turnat in 2D si trecut in 3D la