Se găsesc în toate pieţele şi la preţuri rezonabile. Şi dacă nu mai ai nici o idee ce să găteşti şi nici timp, nu e nici o problemă. Pentru că acum e momentul să profiţi de apariţia ridichilor roşii, atât pentru sănătate, cât şi pentru siluetă. Dar nu uita că sunt legume bogate în acid ascorbic (vitamina C, 100 de grame de ridichi asigurând un sfert din necesarul zilnic al organismului), acid folic (6%) şi potasiu (5%), şi cu un conţinut mediu de vitamina B6, riboflavina, magneziu, cupru , zinc, fier şi calciu. De asemenea, 100 de grame de ridichii conţin 1,86 grame de zahăr şi 1,6 grame de fibre. Astfel, datorită calităţilor terapeutice, ele sunt utile în tratarea bolilor de plămâni, de ficat şi de bila, în prevenirea astmului şi a bronşitei, sprijină sistemul circulator şi sănătatea inimii, echilibrează sistemului imunitar şi lupta contra migrenelor.
Totodată, ridichile sunt energizante. Iar sucul proaspăt obţinut din ridichi este un remediu excelent pentru infec’iile urinare. Pentru asta trebuie să consumi, timp de o săptămână, câte două pahare – unul dimineaţa, altul seara, înainte de culcare.
Se găsesc în toate pieţele şi la preţuri rezonabile. Şi dacă nu mai ai nici o idee ce să găteşti şi nici timp, nu e nici o problemă. Pentru că acum e momentul să profiţi de apariţia ridichilor roşii, atât pentru sănătate, cât şi pentru siluetă. Dar nu uita că sunt legume bogate în acid ascorbic (vitamina C, 100 de grame de ridichi asigurând un sfert din necesarul zilnic al organismului), acid folic (6%) şi potasiu (5%), şi cu un conţinut mediu de vitamina B6, riboflavina, magneziu, cupru , zinc, fier şi calciu. De asemenea, 100 de grame de ridichii conţin 1,86 grame de zahăr şi 1,6 grame de fibre. Astfel, datorită calităţilor terapeutice, ele sunt utile în tratarea bolilor de plămâni, de ficat şi de bila, în prevenirea astmului şi a bronşitei, sprijină