"Fantoma lui 'Volodea' Tismăneanu îl bântuie pe Ponta", titrează Cotidianul.
"În iulie 2011, Vladimir Tismăneanu, cel care a fost în fruntea comisiei prezidenţiale ce a elaborat respectivul raport şi preşedinte la vremea respectivă al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, susţinea că este nevoie de înfiinţarea unui muzeu al comunismului", arată publicaţia.
"Pe 16 martie 2012, surpriză uriaşă (la prima vedere), guvernul MRU trimite în parlament un punct de vedere negativ. După un an de zile s-a aflat - un comunicat al ICCMER de acum câteva zile a făcut dezvăluirea - că, de fapt, Vladimir Tismăneanu i-a cerut premierului MRU să trimită aviz negativ şi, evident, acesta a acceptat cu voioşie", continuă Cotidianul.
"Pe 1 martie 2013, înainte de a intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor (Cameră decizională), prin adresa nr. 227/2013, guvernul Ponta trimite un punct de vedere în care arată că 'Guvernul nu susţine proiectul de lege privind înfiinţarea unui muzeu al comunismului'", mai explică ziarul.
Din Curentulaflăm "Misterele Bucureştiului subteran".
"Bucureştiul vizibil, în care noi cei de azi ne ducem viaţa de zi cu zi, este dublat de un „oraş subteran” care nu a văzut niciodată lumina soarelui. Un tărâm neştiut alcătuit din hrube, cotloane şi tuneluri, unele mai noi, altele vechi de secole", scrie publicaţia.
"Istoricii şi arheologii ştiu, de foarte mult timp, că sistemul de galerii şi tuneluri de sub Bucureşti nu au fost inventate şi construite nici de regimul comunist şi nici măcar doar din odinele lui Ceauşescu. De fapt, la fel ca foarte multe dintre oraşele lumii şi Capitala noastră are o adevărată tradiţie în ocuparea şi utilizarea tactică a spaţiului subteran. Conform tradiţiilor istorice, cel care ar fi sesizat, pentru prima dată, potenţialul strategic al micului târg de pe malul Dâmb