În perioada următoare numărul indigestiilor şi a comelor alcoolice vor creşte, motiv pentru care specialiştii de sănătate publică din Ministerul Sănătăţii fac o serie de recomandări privind consumul de alimente în perioada Sărbătorilor de Paşte.
Recomandările medicilor se îndreaptă, în special, către persoanele care au ţinut post înaintea Sărbătorilor Pascale. Reluarea unei alimentaţii bogate în grăsimi, produse din carne tocată sau prăjeli poate cauza de cele mai multe ori probleme digestive. Astfel, specialiştii recomandă să evitaţi abuzurile.
Mai mult, această alimentaţie trebuie evitată, pe cât posibil, de persoanele care suferă de afecţiuni difestive, respectiv gastrită sau ulcer, afecţiuni hepatice sau pancreatice.
Persoanele care suferă de diabet nu trebuie să întrerupă tratamentul indicat de doctori, iar printre alimentele pe care ar trebui să le ocolească cei care au probleme cu inima se numără şi cele bogate în grăsimi sau sărate.
Mai jos regăsiţi o serie de recomandări ale ministerului Sănătăţii în perioada Sărbătorilor Pascale.
● Persoanele care au ţinut post trebuie să nu abuzeze de produsele tradiţionale. Este indicat ca aceste persoane să reintroducă treptat alimentele de origine animală în dieta lor, pentru a evita indigestiile.
● Carnea şi preparatele din carne de miel trebuie achiziţionate de la comercianţi autorizaţi care pot certifica controlul sanitar-veterinar al produselor. În caz contrar riscul apariţie intoxicaţiilor alimentare este destul de ridicat.
● Alimentaţia în perioada Sărbătorilor Pascale trebuie să fie diversificată şi să cuprindă, în principal, cereale, legume, fructe şi produse lactate.
● Hidratarea joacă un rol esenţial, mai ales că temperaturile sunt din ce în ce mai ridicate. Astfel, este recomandat să beţi zilnic doi litri de apă. Evitaţi să abuzaţi de alcool.
În peri