Unul dintre cele mai frumoase locuri de pe glob impresionează de la prima vedere şi reprezintă o destinaţie turistică de top.
Despre Singapore, sau „Oraşul Leilor“, se spune că e capătul lumii, socotind însă că Australia e dincolo de acesta. Cu siguranţă însă este cel mai sudic oraş al Asiei continentale şi, oricum ai face, fără 15-16 ore de zbor, cu cel puţin o escală, şi o investiţie de minimum 800 de euro, n-ai cum să ajungi acolo.
„Consumul, deţinerea sau traficul de droguri reprezintă ofense grave aduse statului şi se pedepsesc cu moartea“, sună anunţul sec al stewardesei înainte de aterizarea pe aeroportul Changi, socotit de specialişti cel mai modern din lume. Cu moartea prin spânzurătoare, aflu completarea. A păţit-o chiar o rudă apropiată a prim-ministrului Australiei, care n-a putut fi salvată de această sentinţă, în ciuda intervenţiilor diplomatice.
Au reuşit cu multă muncă
Singapore are doar 5 milioane şi un pic de locuitori, dar reprezintă o metropolă aglomerată, deoarece suprafaţa ei nu este foarte mare. De aici, şi preţul exorbitant al locuinţelor, un apartament în oraş putând depăşi milionul de dolari singaporezi (1 euro= 1,58 SGP).
Oraşul este însă prosper din punct de vedere economic, fiind unul dintre cele mai puternice centre financiar-comerciale ale lumii. Cum au ajuns singaporezii să trăiască atât de bine? Prin muncă, multă muncă, dar şi organizare şi strategie.În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, ţara a fost cucerită de japonezi, care au distrus aproape totul, drept pentru care a fost nevoie de o reconstrucţie din temelii. „Singura noastră şansă este să muncim cât mai mult“, le-a spus chinezilor, cei care formează populaţia majoritară a ţării, primul conducător de după război.Munca a însemnat şi micşorarea numărului de ore şi de zile libere, dar şi crearea unui sistem legislativ strict din punct de vedere a