VINDECAREA prin ALIMENTATIE…CORECTA. Mai multe aflati pe ... www.terapianaturala.ro
1. ALIMENTE ALCALINE SI ACIDE .
FRUCTE ALCALINE: stafide, curmale, smochine, ananas, mere si cidru caise, piersici, cirese,avocado, struguri, banane coapte, capsuni, grape-fruit, mango, pepene galben/rosu, nectarine,masline negre, papaya, pere.
FRUCTE ACIDE: toate conservele, gemuri, dulceturi, fructe zaharisite, glazurate, fructeuscate conservate cu sulfura fructe proaspete consumate zahar banane verzi, masline verzi,prune.
LEGUME ALCALINE: ciuperci, mazare verde, broccoli, conopida, rosii varza rosie si alba,ceapa, usturoi, praz, salata verde, sfecla morcovi, cartofi, spanac, anghinare, castraveti, andivepatrunjel, pastarnac, ardei, dovleac, ridichi, soia boabe in, bostan, nap, vinete, leguminoaseincoltite.
.LEGUME ACIDE: ardei iute, asparagus rubarbar toate tipurile de fasole si linte cu exceptiacelor germinate.
CEREALE ALCALINE: cereale proaspete, orz verde alimente neutre dar care absorb aciditatea digestiva: paine prajita, paine mai veche de 2 zile (contin mai putin gluten care genereaza exces de mucus in corp).
CEREALE ACIDE: produse de patiserie, paine alba, paine integrala sau graham, amidon,aluaturi, popcorn, malai, paste fainoase, gris, orez (alb, brun, basmati) faina de ovaz, orez, orz,secara, fulgi de cereale.
LACTATE ALCALINE: lapte smantanit, kefir, zer, unt, frisca din lapte proaspat (vaca, capra) iaurt simplu nepasteurizat sau lapte prins.
LACTATE ACIDE: Parmezan, branzeturi fermentate, cascaval, telemea,inghetata, iaurt indulcit sau iaurt cu fructe, lapte fiert, lapte praf, smantana fermentata.
ALIMENTE GATITE ALCALINE:legume fierte, coapte, mancaruri sau ghiveci de legume,dar fara rosii sau bulion ,supe de zarzavat si de radacinoase fara carne.
ALIMENTE GATITE ACIDE: Alimente foarte acide: manc