Scriitorul Lucian P. Petrescu este absolvent al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara (1982). Doctor în Ştiinţe medicale, medic primar specialist interne şi cardiologie, profesor universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie Timişoara; profesor vizitant-asociat al Universităţii Naţionale de Nord-Est-Corrientes, Argentina; membru al Societăţii Române de Cardiologie. A publicat numeroase studii de specialitate în ţară şi peste hotare. Este autorul mai multor volume de beletristică, dintre care: Anotimpul îndrăgostit, proză, Căutându-l pe Adam, proză, Haos: despre imprescriptibila vinovăţie a obiectelor/ Fals tratat de autarhie a regnurilor, roman, Antijurnal sau despre vocaţia eternă a ratării, Vedere spre curtea interioară, roman, Dezorbirea, poezie.
Ţi s-a întâmplat să – nu găsesc alt cuvânt – întorci pe cineva din morţi ? El să se fi cam dus, iar tu, cu ştiinţa, intuiţia, norocul, să-l fi adus înapoi ?
Acum… să nu crezi că mă contrazic atât de flagrant ! Da, mi s-a întâmplat, dar asta i se întâmplă oricărui medic, mai ales cardiolog, îndeobşte practicant al medicinei cardio-vasculare de tip terapie intensivă, cardiologie invazivă etc. Hai să punem lucrurile la locul lor : readuci în simţiri (un nou eufemism) doar pe cine trebuie şi poţi să aduci. Vezi tu, în Evul Mediu, iar vorbesc de istoria asta, că tot a Europei a fost, şi în conştiinţa (inconştientul) omenirii nu atât de demult petrecut, se blama aşa numita mors repetinta, hai să-i spunem… moarte subită, care era considerată nedemnă, destinată neterminaţilor, nepregătiţilor pentru întâlnirea cu Dumnezeu, şi, ca atare, decăzuţi din statutul “celor drepţi”, chiar dacă erau regi sau episcopi ! Există situaţii de moarte “nedreaptă”, adică ilogică faţă de capacitatea de supravieţuire a organismului. De pildă, o aritmie oportunistă cardiacă. Nu numai că poţi să “înto