Pasca împletită cu brânză dulce este delicioasă. Pentru a prepara această pască înainte cu câteva ore de a prepara aluatul, se cerne făina şi se lăsă într-o cameră încălzită. Se dizolvă drojdia în puţin lapte călduţ şi se amestecă cu 1-2 linguri de făină, până se obţine o maia de consistenţa unei smântâni mai groase. Maiaua astfel pregătită se acoperă şi se lasă la dospit.
Între timp, se separă gălbenuşurile de albuşuri. Se freacă gălbenuşurile cu sare, zahăr, rom şi zahăr vanilat, până devine o cremă spumoasă. Albuşuri se bat spumă. Cremă de gălbenuşuri se pune peste făină şi se amestecă după care se va adăuga laptele călduţ şi albuşurile bătute şi se amestecă bine cu maiaua crescută. Se frământă aluatul în timp ce se toarnă untdelemnul călduţ, puţin câte puţin, apoi se lasa să crească. Aluatul este bine frământat când începe să se desprindă de pe mâini.
Pentru umplutură: Se freacă brânza cu untul, gălbenuşurile, puţină sare, zahărul vanilat. Când devine o cremă se adăugă coajă de lămâie, grişul, smântâna şi stafidele. Se mai omogenizează puţin şi se adăugă albuşurile bătute spumă.
Asamblare: Se va lua un recipient mai mare şi se va unge cu puţin unt. Aluatul se va împărţi în 4. Se vor forma rulouri umplute cu brânză pe care le vom împleti. Se va aşeza în formă unsă şi se va da la cuptor timp de 45-50 min.
Mod de servire: Pasca împletită cu brânză dulce se serveşte după ce s-a răcit.
Sursa: culinar.ro
Pasca împletită cu brânză dulce este delicioasă. Pentru a prepara această pască înainte cu câteva ore de a prepara aluatul, se cerne făina şi se lăsă într-o cameră încălzită. Se dizolvă drojdia în puţin lapte călduţ şi se amestecă cu 1-2 linguri de făină, până se obţine o maia de consistenţa unei smântâni mai groase. Maiaua astfel pregătită se acoperă şi se lasă la dospit.
Între timp, se separă gălbenuşurile de albuşuri. Se freac