Agitaţie mare în pensiunile din Clisura Dunării. Gazdele au vopsit ouă, au tăiat mieii şi au pus la copt cozonacii, pentru turiştii care vor petrecere departe de forfota din marile oraşe.
Majoritatea turiştilor au sosit aici încă de la 1 Mai şi spun că nu regretă alegerea făcută. Vremea a ţinut cu ei, astfel că au profitat din timp şi au vizitat obiectivele turistice din zonă.
În bucătărie este însă forfotă mare. Bucătarii pregătesc ultimele bucate pentru că mai sunt doar câteva ore până când îşi vor servi turiştii cu bucatele tradiţionale.
„În seara de Înviere îi aşteptăm cu ouă roşii, cu cozonac, pască, drob de miel, frptură de miel, ciorbiţă de miel, cu un pahar de vin roşu. A doua zi, la masa festivă îi servim cu ciorbă de miel, drob, friptură, cozonac şi, bineînţeles, la cerere pregătim şi saramură de peşte, ciorbă de peşte, peşte prăjit, peşte la grătar”, spune Tina Palescu, bucătarul pensiunii „Septembrie” din Clisura Dunării.
Şi camerele primesc ultimele retuşuri. Se aspiră, se şterge praful, se schimbă aşternuturile.