În multe ţări ale lumii rugăciunea a devenit de ceva vreme procedeul complementar medicinei, specialiştii subliniind că este mult mai popular chiar decât terapia naturistă, ori exerciţiile terapeutice.
Mai ales în SUA rugăciunea a devenit o terapie salvatoare. Specialiştii americani subliniază că rugăciunea poate fi considerată “un secret al longevităţii, pentru că acţionează asupra normalizării tensiunii arteriale şi a ritmului cardiac”.
Zile speciale
După cum preciza howstuffworks.com., oamenii care sunt credincioşi, păstrează posturile şi au zile special dedicate rugaciunilor sunt mai sănătoşi, şi nu cad prada viciilor. “Poate fi considerată o terapie salvatoare, atâta timp cât oamenii aplică lucruri care par simple, dar de fapt sunt complexe”.
În anul 1988, fizicianul Randolph Byrd avea să iniţieze un studiu (cu o durată de cinci ani), cu privire la influenţa rugăciunii asupra cardiacilor. Rezultatele studiului au stârnit controverse în lumea medicală, deoarece s-a dovedit că 85% dintre persoanele care au folosit rugaciunea ca terapie alternativă au răspuns mult mai repede la tratament. Ca un fapt inedit, studiile ulterioare au contrazis concluzia lui Byrd, scoţând în evidenţă înrăutăţirea stării de sănătate a cardiacilor care au optat pentru rugăciune ca terapie complementară.
Ar putea să ajute
“Rugăciunea pentru însănătoşirea altei persoane ar putea să ajute, mai ales dacă cel care se roagă este fizic aproape de cel pentru care este rugaciunea”, mai subliniază oamenii de ştiinţă. Candy Gunther Brown, un profesor asociat al Departamentului pentru Studii Religioase de la Universitatea Indiana Bloomington, este cel care a condus studiul pentru "rugăciunea de mijlocire prin proximitate" de vindecare, potrivit Times of India . Studiul a descoperit îmbunătăţiri surprinzatoare in ceea ce priveşte vederea şi auzul la persoanele din