Antreprenorul Richard Hutton a luat reţeta de „tăiţei" şi a transpus-o, la Satu Mare, într-un model de afacere de familie asemănător celor italieneşti recunoscute în lumea întreagă.
Părinţii mei m-au învăţat un lucru: «Lucrează ca şi cum ai avea să trăieşti în veci, roagă-te ca şi când ar fi să mori mâine!»„, spune Richard Hutton, proprietarul afacerii cu paste făinoase din Satu Mare care îi poartă numele, potrivit business magazin.
Citatul lui Benjamin Franklin este o învăţătură primită de la tatăl său, de la care a moştenit şi fabrica locală de paste pe care o conduce din 2001.
Pentru el şi restul familiei aceasta a devenit un mod de viaţă: „...le producem de mai bine de două decenii şi nu ne-am gândit că am putea vinde vreodată afacerea„. Prin „noi„, Hutton se referă şi la alţi membri ai familiei. De pildă, sora lui este gestionară la un depozit în apropiere de Satu Mare unde lucrează timp de opt ore; mama lor lucrează la acelaşi depozit; soţia coordonează angajaţii din fabrică şi se ocupă de „creşterea viitorilor acţionari„, respectiv cei patru copii. Speră că toţi se vor implica, la rândul lor, în afacere.
Firma, care are 40 de angajaţi, a crescut în ultimii cinci ani de la circa şase milioane de lei în 2009 până la peste opt milioane de lei în 2012; capacitatea de producţie a ajuns la 2.000 de tone de paste făinoase pe an.
Dacă 20 de ani pare o istorie lungă pentru o firmă românească, pentru piaţa mondială de paste vârsta este a unei companii la început de drum:
„Există branduri mari, nu doar în Italia, cu secole de existenţă„, spune Hutton.
Povestea întreagă, AICI.