Cu o definitie la fel de contestata, aceasta facand referire la distrugerea deliberata, in intregime sau in parte, a unei rase, grup etnic sau religios, genocidul a fost savarsit in societatea moderna sau antica in fiecare colt de glob.
De la dorinta de suprematie teritoriala si pana la ura absurda a unui singur om, toate au stat la baza genocidului. In viziunea oamenilor de stiinta, acesta ar fi condus chiar la disparitia omului de Neanderthal.
Listverse realizeaza un clasament al celor mai atroce incidente din istoria omenirii, Holocaustul sau genocidul bosniac fiind de departe cele mai sangeroase campanii.
10. Genocidul kurd Anfal
In razboiul dintre Iran si Irak din anii 1980, aproximativ 180.000 de kurzi au cazut victimele lui Ali Hassan al-Majid, supranumit "Ali Chimicul", varul fostului dictator irakian Saddam Hussein.
Etnie iraniana veche, kurzii sunt raspanditi in mai multe tari din Orientul Mijlociu, estimandu-se ca aproximativ 20% din populatia Irakului este de origine kurda.
In perioada conflictelor dintre cele doua tari, regimul lui Saddam Hussein a initiat Campania Al-Anfal, prin care s-a urmarit exterminarea kurzilor din Irak.
Varul dictatorului a ordonat sa se faca uz de arme chimice pentru a-i gaza pe kurzi, de unde si numele de "Ali Chimicul", insa s-au folosit si alte mijloace de exterminare precum bombardamentele si executiile prin impuscare.
Criminalul a fost capturat de armata americana si executat de irakieni pentru crime de razboi.
9. Genocidul populatiei Moriori
Maori au fost primii locuitori din Noua Zeelanda. In urma cu 500 de ani, un grup de maori a migrat catre Insula Chathman, unde si-au infiintat propria societate guvernata de legi pasnice si si-au luat numele de Moriori.
Restul triburilor razboinic