Sefii sunt stresati mai tot timpul, fie ca sunt ingrijorati pentru o intalnire legata de salarii, fie pentru una cu un client important. Ceea ce nu realizeaza, insa, sefii este nivelul de stres din randul propriilor angajati.
Un studiu recent, realizat de APA (American Psychological Association) si citat de Open forum, indica faptul ca 36% dintre angajati sunt stresati, zilnic, la locul de munca.
Desi un minim nivel de stres la locul de munca poate fi benefic, prea multe batai de cap compromit productivitatea angajatilor si dau nastere unor zile intregi de concediu, in care angajatii isi reincarca bateriile, scapa de depresii si ... isi ling ranile.
Mai mult, unii angajati fac si o vizita la medic, pentru a-si trata bolile de inima, insomnia sau durerile musculare. Cum multi angajati cheltuie o parte semnificativa din salariu pe medicamente, iata cateva motive pentru care acestia sunt cu adevarat stresati si cateva sfaturi pentru evitarea unor asemenea situatii.
Salariile
Cei mai multi angajati traiesc de la un salariu la altul si nu au o plasa de salvare, in ipoteza unei concedieri. In plus, multi dintre ei se tem ca nu vor fi platiti la timp.
Sfat: Plateste salariile la timp si ofera-le angajatilor sfaturi legate de stabilitatea financiara. Ca sa nu fie stresati, salariatii nu ar trebui sa aiba surprize neplacute in ziua de salariu.
Evolutie, evolutie...
Au un viitor in compania ta, vor fi promovati vreodata? Vor primi o marire de salariu ori vor fi concediati la primul val? Angajatilor mai in varsta le va fi greu sa isi gaseasca alt loc de munca, mai ales acum, cand somajul atinge cote alarmante in toata lumea.
Sfat: Revizuieste in mod constant evolutia angajatului si vorbeste cu el despre asteptari, planuri si viitorul lui in companie.
Parerea sefulu