Frumoasa biserică Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Constanţa a fost locul ales de sute de constănţeni pentru slujba de Înviere. Aflat pe strada Ştefan Mihăileanu, la intersecţia cu strada Călăraşi, lăcaşul de cult este preferat de credincioşi pentru aerul său primitor şi aşezarea retrasă.
Biserica are o arhitectură aparte, fiind monument de patrimoniu. Lăcaşul este placat cu calcar, pictura este frescă, în stil neo-bizantină, poleită cu aur. Altarul este despărţit de naos printr-o catapeteasmă realizată din marmură cu motive decorative vegetale.
Hramul de la intrare este realizat din mozaic, la fel şi brâiele de marcaţii. Biserica are o singură turlă, înaltă de 30 metri, iar clopotniţa are 3 metri. Piatra de temelie a impunătorului lăcaş de cult a fost pusă la 12 noiembrie 1934, iar sfinţirea a fost făcută în 1937 de patriarhul Miron Cristea.
Curtea a fost neîncăpătoare până la miezul nopţii, când soborul de preoţi a ieşit din biserică, împărţind Lumină.
Enoriaşii şi-au aprins lumânările şi candelele, apoi au început să plece spre case. Preoţii au oficiat slujba în aer liber, cântând „Hristos a înviat din morţi“, acompaniaţi de corul de voci ale credincioşilor.
După ce fiecare preot a rostit „Hristos a înviat!“, slujba a continuat în biserică. Oamenii s-au îngrămădit să ia pască din foişorul lăcaşului, lăsând bani în cutia milei, fiecare după posibilităţi. Pasca trebuie mâncată dimineaţa, pe stomacul gol, în cele trei zile de Paşti.
Cei mai cucernici enoriaşi au mers în biserică, unde au asistat la toată slujba Învierii Domnului, apoi la cea a Liturghiei şi s-au împărtăşit.
Înaltpreasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a oficiat slujba Învierii la altarul sfinţit în Portul Turistic Mangalia. La ora 1.30, arhiepiscopul a ţinut Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Cons