O prestigioasa revista de profil a plasat un restaurant spaniol pe locul intai in top 50 cele mai bune din lume. Localul este detinut de trei frati, care provin dintr-o familie cu o lunga traditie in ale gatitului.
Culmea este ca fratii Roca au fiecare propria specializare: cel mare, Joan, este bucatarul sef, mijlociul – Josep – este specialistul in vinuri, iar mezinul, Jordi, e maestru cofetar. Cei trei frati Roca au crescut intr-o familie cu traditie in restaurante Ce-I drept, au si avut de unde invata, primul local din familia Roca fiind deschis in 1929. De atunci, bunicii si parintii celor trei “R” au fost dedicati bucatariei, clientilor si, mai ales, gustului. “Noua generatie” Roca a inceput afacerea in 1986, cand fratii au deschis un restaurant al lor, El Celler De Can Rocca, langa cel al familiei, local unde se servea mancare traditionala spaniola. Restaurantuyl celor trei frati a fost desemnat recent drept cel mai bun restaurant din lume In 1995 au primit prima lor stea in ghidul Michelin, cea mai onoranta distinctie care se ofera unui restaurant. In 2002 au primit cea de-a doua stea, gratie calitatii preparatelor, inovatiei si rafinamentului. In 2007 au deschis un nou local, mult mai modern, in apropierea celui vechi si doi ani mai tarziu au primit cea de-a treia stea Michelin, adica numarul maxim. Restaurantul este cotat cu trei stele in Ghidul Michelin, adica nivelul suprem al calitatii In 2011 si 2012 restaurantul fratilor Roca a fost pe locul doi in topul celor mai bune din lume, dar in 2013 au castigat “batalia”, fiind desemnati cei mai buni.
Prajitura cu numele lui Messi
Cei care intra in El Celler De Can Rocca raman cu o amintire de neuitat nu doar datorita mancarii, cat si atmosferei. “Ne-am hranit sufletul”, scrie unul dintre clienti. Gustul preparatelor aduce aminte de copilarie, iar atmosfera e moderna. Meniurile sunt fascina