Specialistul în alimentaţie Gheorghe Mencinicopschi lămureşte ce e mit, ce ce e adevăr, în ceea ce priveşte consumul ouălelor de către copii şi oferă un mic ghid de introducere în alimentaţie a acestui aliment extrem de important pentru o bună dezvoltare a creierului, vederii sau muşchilor micuţilor.
Cum perioada Paştelui poate fi extrem de potrivită pentru a permite copiilor să consume ouă, iată un scurt ghid pentru a nu le face mai mult rău decât bine.
La şase luni, la un an sau la doi ani?
Recomandarea clasică a medicilor este ca oul să fie introdus după vârsta de un an și chiar peste doi ani, dacă în familie sunt alergici. În ultimii ani însă, regulile s-au mai relaxat considerându-se că nu există justificări pentru o introducere atât de târzie a acestui aliment, iar academii de prestigiu din lume (în speţă, Academia Americană de Pediatrie) au ajuns să recomande introducerea acestui aliment de la vârsta 6 luni, în primele luni de diversificare (doar gălbenuşul şi numai dacă în familie nu sunt cazuri de rude apropiate cu alergie).
TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO
Modul scandalos în care medicii au tratat un ieșean în Vinerea Mare. În cât timp i-au scos o căpușă
Cum era Paștele în comunism. Ouăle erau înroșite cu vopsea pentru lână
ȘOCANT. Piloţii Air India au mers la culcare și au lăsat stewardesă la manşa aeronavei
Căutaţi ouă ecologice
“Optez mai degrabă pentru varianta introducerii oului în alimentaţie după vârsta de un an. Se începe cu gălbenușul, care neapărat trebuie să fie ecologic (pe el să scrie 0 sau cel mult 1)”, vin răspunsurile profesorului Gheorghe Mencinicopschi.
La început, când se face diversificarea, oul nu trebui dat copilului fiert tare pentru că este indigest. “O variantă pe care o puteţi încerca este aşa-numitul ou românesc: în apă care în prealabil a fiert se dă drumul o