Cel mai scump ou de Paşte scos la vânzare vreodată a costat 100.000 de dolari. A fost nevoie de trei săptămîni pentru a crea oul din ciocolată neagră umplut cu piersici şi caise.
În 2006, ciocolateria din Piccadilly (Londra) La Maison Du Chocolat a scos la vânzare cel mai scump ou de Paşte al tuturor timpurilor. Denumit “Diamond Stella Egg” şi cu un preţ de 100.000 de dolari, oul avea 65 de cm înălţime şi era realizat din cea mai fină ciocolată neagră. Umplutura era din ciocolată cu gust cu piersici şi caise şi praline în formă de peşte, după tradiţia franceză. Exteriorul îl facea însă atât de valoros. Oul era ornat cu o salbă formată din 100 de diamante de jumătate de carat şi o multitudine de steluţe făcute din ciocolată cu lapte colorată. “Este un ou unicat, cel mai captivant şi original ou pe care l-am creat vreodată. Întrebarea este dacă cel care îl va cumpăra îl va mânca sau va prefera să îl păstreze”, declara atunci un purtător de cuvânt al ciocolateriei.
Pentru realizarea oului, cofetarului i-au trebuit 3 săptămâni. Diamond Stella Egss a fost făcut într-un atelier din Paris, dar nu a fost cumpărat, aşa că diamantele au fost returnate proprietarului care le dăduse cu împrumut.
Mai mult pe Economica.net
Cel mai scump ou de Paşte scos la vânzare vreodată a costat 100.000 de dolari. A fost nevoie de trei săptămîni pentru a crea oul din ciocolată neagră umplut cu piersici şi caise.
În 2006, ciocolateria din Piccadilly (Londra) La Maison Du Chocolat a scos la vânzare cel mai scump ou de Paşte al tuturor timpurilor. Denumit “Diamond Stella Egg” şi cu un preţ de 100.000 de dolari, oul avea 65 de cm înălţime şi era realizat din cea mai fină ciocolată neagră. Umplutura era din ciocolată cu gust cu piersici şi caise şi praline în formă de peşte, după tradiţia franceză. Exteriorul îl facea însă atât de valoros. Oul era ornat cu o salbă form