Regizorul Shane Black a dezvăluit pentru EVZ cum s-au desfășurat filmările la superproducția anului 2013. Robert Downey jr. a schimbat 42 de costume Iron Man
„Tony Stark este personajul cel mai potrivit pentru Robert Downey Jr”
Cu 42 de costume pentru eroul principal, produse cu cea mai înaltă tehnologie, cascadorii spectaculoase şi un buget de 200 milioane de dolari (care a fost dublat după succesul înregistrat de „Răzbunatorii”), „Iron Man 3”, cel mai mare film făcut vreodată în Wilmington, a reuşit să depăşească încă de la lansare rivalul cu supereroi.
Regizorul şi co-scenaristul producţiei, Shane Black, era cunoscutul până acum mai mult ca scenaristul „Armei mortale”. Întâlnirea cu Robert Downey Jr s-a produs în 2005, la filmul „Kiss Kiss Bang Bang”, unde Black era autorul scenariului. Producţia a avut succes şi a reuşit să marcheze întoarcerea lui Robert Downey Jr pe marele ecran. Aşa a început o colaborare ce a dus, opt ani mai târziu, la superproducţia „Iron man 3”.
Într-un interviu pentru Evenimentul zilei, Shane Black a povestit cum s-au desfăşurat filmările, dar şi ce tehnologie s-a folosit. „Întâlnirea mea cu Iron Man s-a produs pe când nu împlinisem şase ani. Am fost legat de toţi supereroii, dar în mod special de Hulk şi Iron Man. Parcă mai mult de Iron Man deoarece era tehnologizat şi mai cool”, povesteşte Shane Black.
Despre scenariul de la „Iron Man”, Black spune că a fost scris cu mult timp în urmă, când „oamenii erau atraşi nu doar de poveşti care sunau bine ci şi de eroi care erau cei mai buni în ceea ce făceau”.
Costumul se activează
„Publicul îşi dorea să-i vadă pe cei mai buni şi când vedea un tip care arăta bine, îi mergea mintea şi era cu trei paşi înaintea lor întotdeauna, erau intrigaţi, dar în acelaşi timp şi atraşi”.
În ceea ce priveşte secretele de producţie, Black dez