1979 – Se naște Mihai Petre. Pentru că numele ăsta nu spunea mare lucru, fiind alcătuit practic din două prenume destul de comune, părinții l-au trecut în acte ”Mihai Petre de la Românii au talent”. La naștere, Mihai Petre a fost mulțumit de prestația medicului, dar a mărturisit că se aștepta la ceva mai spectaculos. Până la urmă, a spus că-i dă ginecologului votul său și că-l așteaptă în semifinală, unde speră ca acesta să confirme cu o naștere mai distractivă, care ține în priză publicul.
1983 – Din cauză că este extrem de exigent și le găsește tuturor tot felul de defecte, ceilalți copii îl ocolesc sistematic, preferând-o pe Andra, care e mai ușor de impresionat.
1986 – Încă din primele zile de școală, Mihai Petre îi spune învățătoarei că nu are deloc talent pedagogic și o sfătuiește să mai încerce la anul, dar cu un alt număr.
1989 – Pentru a se asigura de susținerea populației după evenimentele de la Timișoara, Ceaușescu convoacă un miting în fața Comitetului Central și le vorbește muncitorilor aduși cu autobuzele de pe platforma industrială Pipera. La finalul numărului, Mihai Petre dă însă un verdict tranșant: ”Nicolae, discursul tău a fost neconvingător. Am apăsat pe buton ca să te oprești pentru că știam deja ce urmează să spui. Și nu doar conținutul a fost problema. Nicolae, tu nu ai dicție. De ce pronunți mereu pretini în loc de prieteni? Nu ești sigur care e forma corectă? Când am auzit cum vorbești, nu mi-a venit să cred că încerci să ne impresionezi cu un discurs politic. Am crezut că ai pregătit un număr de dans și că o să începi din moment în moment să țopăi grațios la balconul Comitetului Central, în fața a câteva mii de muncitori cu pancarte. Și că la final o să-ți arunci căciula de miel în mulțime, ca un adevărat artist care trăiește pentru aplauzele publicului.”
2000 – În zilele liniștite de vară, Mihai Petre obișnuieș