Sărbătorile în general reprezintă o perioadă delicată pentru foarte multe persoane ce încearcă să-şi menţină silueta sau condiţia fizică pe parcursul anului, iar acestui lucru îi stă la bază un singur aspect şi anume tentaţia.Ştim cu toţii că în aceste perioade se schimbă viziunea noastră asupra mâncării şi totul pare mai gustos, am vrea, dacă se poate, să gustăm din toate, iar aceste lucruri nu duc la altceva decât la acumularea de kilograme.Totuşi, din punctul meu de vedere, există metode prin care putem mânca dar în acelasi timp, să ne îngrăşăm.
de Unica.ro, 02 Mai 2013
Neby îţi spune cum să nu te îngraşi de Paşte
1.Cum şi cât mănânci
De cele mai multe ori, ne gândim că dacă vom gusta câte puţin din fiecare produs nu vom ajunge să acumulam kilograme în plus, dar, din păcate, tocmai aici este marea problemă.Eu propun să încearcăm să ne gandim înainte de a ne aşeza la masă ce am vrea să mâncăm în următoarele 15-20 de minute, şi, totodată să încearcăm să nu mai asociem cu alte alimente foarte săţioase sau prăjite în ulei.Spre exemplu, dacă vrem să mancăm o bucată de carne de miel, pui, vită, porc sau o bucată de drob, aş mai aduga lângă ele câteva murături sau un mix de 2, 3 legume făcute la aburi sau consumate în starea lor naturala.
2.Regula meselor
Dacă am avut o masă festivă undeva în miezul zilei, unde s-a întâmplat să mâncăm mai mult cantitativ, este de preferat să eliminăm gustarea de după acea masa dacă era inclusă în program, iar masa de seară să fie una mai săracă din punct de vedere caloric.Aş rămâne totuşi seara la un iaurt cu bifidus sau câteva legume crude, şi asta pentru a aduce un aport de probiotice sau fibre şi a ajuta digestia.Dacă următoarea noastră masă va fi tot cu alimente grele şi ultra procesate,evident că nu vom face altceva decât să favorizăm depunerea de grăsimi.
3.Dulciurile
Pasca, cozo