* autorităţile locale au amenajat două spaţii pentru amatorii de grătar * în general, brăilenii n-au mai lăsat în urmă grămezi de gunoaie, cum se întâmpla în anii trecuţi * din păcate, fiindcă nu s-au făcut acţiuni de dezinsecţie, mulţi dintre amatorii de picnic s-au întors acasă plini de căpuşe
Vremea însorită şi caldă din minivacanţa de 1 Mai şi Paşte a determinat mulţi brăileni să iasă cu familia la iarbă verde în locurile tradiţionale de picnic de la marginea municipiului. Primăria Brăila a amenajat două astfel de spaţii - cel din spatele Lacului Sărat şi cel de lângă linia de tramvai, cu acces prin satul Vărsătura - , oferindu-le amatorilor de grătar condiţii decente, cu toalete ecologice, sursă de apă potabilă şi pubele pentru colectarea selectivă a deşeurilor. În general, preocuparea autorităţilor a fost urmată de un comportament mai civilizat al brăilenilor, care, spre deosebire de alţi ani, nu au mai lăsat în urma lor grămezi de gunoaie. De altfel, atât conducerea Gărzii de Mediu Brăila, cât şi reprezentanţii Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei Brăila spun că nu a fost cazul să se aplice nicio amendă pentru atitudine necivilizată.
"S-a patrulat în fiecare zi în locurile de picnic, însă nu a fost nevoie să dăm amenzi", ne-a declarat Carmen Popoacă, comisarul şef al Gărzii de Mediu Brăila. La rândul său, Dan Apostol, directorul SUPAGL, ne-a spus că în ciuda afluxului foarte mare de amatori de grătar, cantitatea de deşeuri rămasă în pădure a fost mult mai redusă decât în anii trecuţi. "Oamenii au început să îşi schimbe atitudinea. Probabil a contat şi faptul că noua Lege a Picnicului prevede sancţiuni destul de mari, iar Garda de Mediu a fost prezentă zilnic la locurile de picnic", ne-a spus Apostol.
Lucrătorii de la salubritate, cei care au stat zilnic lângă pu