Astăzi, Guvernul Victor Ponta s-a apucat să denunţe, oficial, “jaful” de la Complexul Energetic Oltenia. Concret, a fost dată publicităţii sinteza verificărilor efectuate de Corpul de Control al Primului Ministru, asupra activităţii CEO, pe perioada 2010 – 2012. Subiectul a fost preluat rapid de toate canalele media, care s-au grăbit să-l prezinte pe Ponta drept un fel de întâi-stătător al luptei anticorupţie. Deci, cel dintâi scop al premierului a fost atins. Care sunt următoarele ţinte ale premierului şi ce golănii se străduieşte, de fapt, să ascundă aşa-zisul denunţ efectuat de premier?
1. Limitând la 2010 – 2012 perioada supusă verificării, Ponta şi-a luat toate măsurile ca propriul corp de control să nu ajungă la sumele enorme primite chiar de domnia sa, puţin înainte de 2010, prin Casa de Avocatură Şova, chiar de la entităţile ce compun CEO. Dovada a fost făcută tot de cotidianul.ro, cu puţin timp în urmă. În 2007 – 2008, Casa de Avocatură Şova a primit de la Complexul Energetic Rovinari circa 15 miliarde lei vechi. Cine a semnat contractele? Laurenţiu Ciurel, fost vicepreşedinte PSD Gorj, impus chiar de Ponta, odată devenit premier, ca prim manager apolitic (atenţie: apolitic!) al unei companii de stat din România! Ciurel era în 2007 – 2008 director general la Complexul Energetic Rovinari. Astăzi este manager “privat” şi “apolitic” la CEO. Sume la fel de mari a primit Ponta, ca avocat, tot înainte de 2010, şi de la Complexul Energetic Turceni. De altfel, în declaraţiile de avere ale premierului sunt pomenite peste 12 miliarde lei vechi, primiţi de Ponta în 2007 – 2008, pentru prestaţiile sale de avocat, exercitate cel mai probabil noaptea, având în vedere programul său ultra-aglomerat de la lumina zilei.
Cum în 2010 – 2012 CEO a fost controlat, preponderent, de PDL, nici Casa de Avocatură Şova, nici Victor Ponta n-au mai prestat, juridic, pentru